söndag 21 februari 2010

Helgen som varit

Det har blivit lite av en tradition att vi på helgerna åker ut till huset och städar. Städningen är det enda som vi tagit på oss att göra själva. Annars har vi köpt ett nyckelfärdigt hus, och tur är väl det. För ingen utav oss skulle ha ork till att bygga ett hus. Vilket busväder det varit de senaste dagarna. Brrr vad kallt det är. I dag när vi åkte från huset var det 20 minusgrader ute och veckan som varit kan summeras med; en massa snöfall, kyla och så blåser det som 17! Inte nog med det så har vi sett på vädret att ännu en snöstorm är på väg. Våren var är du ?? Vi passade också på att sätta igen garageportarna med spånskivor. Tidigare har det bara varit plast men nu är det alltså spån som är uppe.


Nystädat!



Det är en del tomter i närheten av vår tomt som är sålda och det lustiga är att vi känner igen de som köpt tomterna.



Så jag tänkte att jag skulle berätta lite om tomterna och dess ägare...


Den ljusblå tomten är våran. M och P

Den gröna tomten har A köpt. A och P kommer från samma by, de har inte umgåtts när de var små, men de känner till varann. A´s mamma var lärare till P när han var liten.

Den gula tomten har M och F köpt. M och P jobbar på samma jobb och F´s pappa har lekt med P´s mamma när de var små.

Den rosa tomten har A och A köpt. M och A har gått i parallell klass på gymnasiet.

Den lila tomten har M och T köpt. P och M känner varann sedan tidigare.


På den här beskrivningen låter det som att vi bor i en liten by där alla känner alla, men det är i Borlänge vi bor. Borlänge som har ca 50,000 invånare. Dessutom är det bara jag och två till som kommer ifrån stan, vilket gör det hela ännu mer lustigt. Tänk vilken liten värld vi lever i!

3 kommentarer:

  1. Hej
    Ni har en bra planlösning på ert hus. Den verkar väldigt genomtänkt. Det enda som jag har fundering på är garaget. Hade det inte varit bra med en extra dörr mot baksidan om garaget. En dörr som vätter ut mot trädgården? Det skulle förenkla för er om ni har ärenden in i garaget och befinner er i trädgården eller tvärtom. Ja jag bara undrar? Lycka till med ert husbygge.

    SvaraRadera
  2. Vad kul med din beskrivning av granntomterna. Jag visste inte att även den lila tomten är köpt. Vi får det nog bra och trivsamt i "vår lilla by". Vi känner oss ivriga att komma igång med bebyggelse av den Gula tomten men våren verkar som sagt vara lååångt bort.

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym:
    P bedriver eget företag i garaget och för att förhindra objudna gäster har bla passage reducerats och inbrottsäkrade fasta fönster använts...

    Trädgårdsredskapen kommer senare att placeras i en liten bod ute på gården.

    Frida det blir kul när lill-byn blir klar.Eran nya granne hittar du här : mpkonsult.se

    SvaraRadera